Am cumparat un aparat pentru programe tv prin internet si s-a oprit

Publicat pe Lasă un comentariu
fara parabolica

„Am cumparat un aparat care merge prin internet, fara parabolica, si s-a oprit. Nu stiu cum sa il platesc sa il fac sa mearga”

Un caz de saptamana aceasta a fost al unui utilizator de televiziune romaneasca care ne-a sunat sa spuna ca a cumparat de pe internet un aparat cu canale de televiziune prin internet. L-a costat 120€ si includea 3 luni de functionare, dupa care ar fi urmat sa plateasca 10€ pe luna ca sa vada in continuare. Aceasta este o situatie destul de frecventa dupa ce, in ultima vreme, au aparut multe oferte de receptoare de televiziune prin internet, care nu au nevoie de antena parabolica.

Dupa 3 luni ecranul televizorului s-a facut negru, afisand doar un mesaj de eroare din care utilizatorul a inteles ca perioada pentru care avea subscriptia platita, inclusa in cei 120 de euro, s-a terminat si ca trebuie sa plateasca pentru a putea viziona programele romanesti in continuare. Cel care a vandut receptorul IPTV a inclus in pretul cerut o perioada limitata in care acesta era conectat la un server IPTV activ.

Cum era si firesc, cetateanul a incercat sa ia legatura cu vanzatorul pentru a-si plati o subscriptie. Nu mica i-a fost mirarea cand a constatat ca nu a fost deloc simplu, avea de la vanzator doar un numar de telefon mobil pe care l-a gasit cu greu in agenda si la care, ghinion, nu mai raspundea nimeni. A incercat sa dea de urma lui pe Facebook unde isi amintea ca l-a gasit dar, din nou, surpriza, nu isi mai amintea profilul aceluia.

Cand in sfarsit i-a gasit profilul in Facebook, la mesajele trimise nu i-a mai raspuns nimeni niciodata, profilul respectiv era unul personal, nici macar unul de afacere, verificata de Facebook. Nu primise contract de furnizare servicii, date de contact pentru garantie sau suport tehnic, a fost, recunoaste, greseala lui, s-a bucurat ca i-au „mers romanii” cand a conectat aparatul la televizor fara se se mai gandeasca la ce va urma.

Astfel ca, domnul din povestea de saptamana aceasta a platit 120 de euro pentru doar 3 luni de servicii tv. Povestea are totusi un final fericit, a contractat un aparat Telekom oficial, cu contract legal iar abonamentul a ales sa il plateasca online.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *