Cum bag programe de romani? Prima intrebare cand te-ai mutat afara

Publicat pe Un comentariu
programe de romani

Cum bag programe de romani? Prima intrebare cand te-ai mutat afara

Un aparat receptor de programe romanesti cu antena satelit, un telefon mobil cu minute-internet si frigiderul plin sunt primele lucruri de care se ingrijeste romanul care traieste inafara tarii.

Dupa ce le are rezolvate incepe sa se simta oarecum ca acasa, o noua acasa pentru cel care ia viata de la inceput sau doar traieste pentru o perioada in strainatate.

Televiziunea prin satelit este prima posibilitate de contact cu tara, tehnologia retransmisiei programelor tv prin satelit permite ca un receptor conectat la o parabolica aflata in raza de acoperire a satelitului care le retransmite sa functioneze ca si cum s-ar afla in tara. In felul acesta un aparat contractat cu o companie romaneasca, Telekom, Digi, Focus sau Orange, poate sa functioneze atata vreme cat titularul continua sa plateasca abonamentul catre compania cu care are contract.

Indiferent unde in Europa satelitul respectiv are acoperire, cu o antena parabolica uzuala, canalele de televiziune romanesti pot fi receptionate. Telekom, Focus si Digi pot fi receptionate pe intreg teritoriul european iar Orange poate fi utilizat in jumatatea estica a continentului inclusiv in Italia, Germania, Belgia, Olanda, partial estul Frantei. Antena parabolica recomandata este cea de 80cm, una mai mica capteaza semnal mai putin, da probleme de receptie pe vreme potrivnica, iar una mai mare poate fi mai sensibila la vant.

In Spania, Franta, Germania, UK sau Italia Telekom Dolce, Focus sau Digi au nivele de receptie aproximativ uniform egale, peste tot se pot prinde cu antene de 80cm chiar daca exista caracteristici individuale pentru fiecare companie furnizoare in parte, cel mai in masura sa sugereze cea mai buna optiune este instalatorul dv de incredere. Sunt zone din Europa in care semnalul satelit nu ajunge, de exemplu in Canarias se receptioneaza doar Focus, Telekom, Digi sau Orange nu au acoperire chiar cu antene parabolice de mari dimensiuni.

Aparatul de televiziune prin satelit poate fi adus in bagaj din tara si instalat cu o antena parabolica.

Un comentariu la „Cum bag programe de romani? Prima intrebare cand te-ai mutat afara

  1. Cum sa stai frate tolanit in canapea cu berea pe burta si sa te uiti la… laptop?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *